Cum a fost la Shop my library ediția #9

shopmylibrary

Shop my library este un eveniment organizat de Andreea Chiuaru pe care o știu de pe blog de idei

La Shop my library găsești cărți super faine la prețuri mici. În general, expozanții sunt bloggeri de carte sau booktuberi, dar orice cititor cu o bibliotecă generoasă din care vrea să dea mai departe poate fi expozant. Poate o să fac și eu asta la un moment dat. Acum mă simt încă prea legată de cărțile din biblioteca mea, și așa mereu fragmentată, între rafturile familiare din Pitești și mini-biblioteca pe care mi-am creat-o în camera de cămin din București.

Îmi place Shop my library pentru că acolo găsesc și apariții noi, adică acele cărți care împânzesc feedul de Instagram odată lansate, la prețuri mult mai mici față de librărie, dar și cărți din colecții mai vechi. Oricum, toate sunt bine îngrijite pentru că cei care le expun sunt cititori la rândul lor, deci grija pentru cărți se vede imediat. Practic sunt cărți „la mâna a doua”, dar eu aș zice mai degrabă „la a doua citire”.

Shop my library se întâmplă de câteva ori pe an, iar aceasta a fost deja ediția #9. Ca să afli de viitoarele ediții, o poți urmări pe Andreea Chiuaru, care anunță de fiecare dată și modalitățile prin care se pot înscrie expozanții.

Pe la Shop my library am mai trecut anul trecut, când evenimentul se afla la a doua ediție. A fost fain și atunci pentru că tema a fost Blind date with a book. Atunci mi-am luat două cărți, Viață după viață de Kate Atkinson pe care am găsit-o la standul Luisei Ene care scrie pe Cărți, cafea și tutun, și încă o carte de la standul Andreei, Escal-Vigor de Georges Eekhound

Apoi nu m-am mai sincronizat cu edițiile care au urmat și am ajuns abia acum la ediția #9. De data asta, Shop my library s-a întâmplat la Tucano Coffee deci a fost despre cafea bună și cărți bune. Mai întâi am dat o tură pe la toate standurile, ca să analizez oferta. Îmi făcusem temele acasă și-mi setasem în minte că n-am să cumpăr o carte decât dacă se află deja pe lista mea lungă de dorințe. Surprinzător, m-am ținut de gândul ăsta, așa că de la standul Andreei mi-am luat Fight Club de Chuck Palahniuk cu 10 lei și Camera lui Giovanni de James Baldwin cu 15 lei. 

Apoi, de la standul Dariei le-am luat o carte și nepoatelor mele. Pe Daria o urmăresc de ceva vreme pe Youtube, unde recomandă cărți foarte frumoase pentru copii. Îmi doresc ca nepoatele mele, Sofia și Roberta să devină și ele cititoare de-a lungul timpului, așa că mereu mă întreb ce cărți ar fi potrivite pentru vârsta lor, mai ales că eu am devenit cititoare mult mai târziu. Sunt atât de multe cărți frumoase pentru copii despre care vorbesc cu drag booktuberi precum Daria. După ce ne-am sfătuit, le-am luat fetelor cartea Shiloh de Phyllis Reynolds Naylor o poveste tare drăguță despre animale de companie și responsabilitate.

Shop my library mi se pare un eveniment frumos pentru cititori: nu doar că ai ocazia să cumperi cărți la prețuri rezonabile, dar îți sunt recomandate poate chiar de bloggerul tău preferat. E un prilej ca iubitorii de carte să se adune într-un loc și să vorbească despre cărți, iar la final toată lumea are de câștigat.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail