Ce cărți am citit în August

august2019carti

Am citit puțin mai mult în August decât în celelalte luni de vară, dar nu suficient cât să recuperez paginile necitite pe parcursul anului. Încă sunt în urmă cu Reading Challenge-ul de 50 de cărți în 2019 la care m-am provocat pe Goodreads. Poate o să citesc măcar 40 până la finalul anului ca să-mi promit, ca de altfel în fiecare an, că anul viitor voi fi un cititor mai organizat.

În luna August am citit 6 cărți.

Am început cu Femeia în fața oglinzii pe care am adus-o cu mine din Târgu Mureș și despre care am scris mai multe în Orașe și cărți #15. Mi-a plăcut mai degrabă finalul cărții când lucrurile par să se așeze și cele trei fire narative se împletesc, destul de armonios aș zice. I-am dat 2 steluțe din 5 pe Goodreads.

Să vorbim despre moarte mi-a plăcut și m-a zguduit deopotrivă, dar asta fac cărțile bune, nu? Am scris mai multe despre carte și despre subiect, aici. I-am dat 5/5 pe Goodreads.

Când. Secretele științifice ale momentului perfect am început-o în Iulie și am terminat-o în August pentru că am abandonat-o la un moment dat, ca să o reiau mai apoi și să-mi placă mai mult. Există un moment potrivit și pentru cărți, nu? Cartea e bine documentată, amuzantă pe alocuri, dar nu știu dacă am rămas cu ceva ce chiar o să aplic. Poate n-am citit-o destul de activ. 3/5 pe Goodreads.

Cele patruzeci de legi ale iubirii e o carte primită anul ăsta de ziua mea. Am primit multe cărți și pe majoritatea mi le doream, căci oricât de ciudat ar suna, am făcut o listă cu cărțile pe care mi le doresc pe care am distribuit-o prietenilor care mă mai întrebau ce-mi doresc de ziua mea. Deci mi-am dorit-o și pe asta, dar nu mai știu din ce motiv. Poate că am văzut-o la un moment dat prea des pe Instagram, sau pentru că-mi doream să citesc ceva de la Elif Shafak. Ella, personajul principal, mi s-a părut o femeie previzibilă, iar povestea ei nu m-a impresionat prea tare. Modul în care tema spiritualității și tema religiei sunt îmbinate în narațiunea romanului a făcut cartea pe alocuri greoaie, cel puțin pentru mine. 2/5 pe Goodreads.

Moarte în familie de Charlaine Harris e cel de-al zecelea volum din seria Vampirii Sudului care stă la baza serialului TrueBlood. Cărțile astea au fost plăcerile mele vinovate în ultimul an, căci nu m-am putut despărți de povestioarele cu vampiri ale lui Sookie Stackhouse. Uneori mai citesc și treburi din astea. 3/5 pe Goodreads.

I Know Why the Caged Bird Sings e prima din cele șapte cărți autobiografice ale scriitoarei Maya Angelou. De doi ani țin cartea asta în raftul de cărți și nu mă încumetam să o încep. Amân de obicei cărțile scrise în engleză, pentru că îmi ia mai mult timp să le citesc și necesită o atenție mai mare, adică nu le-aș citi în metrou, cum am făcut cu cărțile din seria Vampirii Sudului. Mi-a plăcut mult, e o carte scrisă lin și sincer, chiar simplu aș spune, deși poveștile despre discriminare rasială, sărăcie și abuz sunt dureroase. Maya Angelou reușește cumva să îmbine și puțină bucurie în povestea copilăriei ei din ani 1930. 4/5 pe Goodreads.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail