Pisica pierdută de Caroline Paul

IMG_9048

Cartea asta e povestea adevărată a unei pisici aventurier.  Motanul Tibby și-a ales un moment delicat din viața autoarelor ca să-și manifeste această latură necunoscută și să dispară subit. Întoarcerea sa a declanșat dorința autoarelor de a investiga dispariția sa provizorie.

Pisica pierdută e o poveste reală despre un motan și două femei care-l iubesc, Caroline Paul și Wendy MacNaughton. Prima, a povestit cu de-amănuntul modalitățile prin care au descoperit traseele misterioase ale lui Tibby și explicația absenței lui, iar cea din urmă a ilustrat întreaga povestire cu imagini care o însuflețesc.

Povestea e pe alocuri tristă, dar și intrigantă, și haioasă. Se parcurge repede, căci Caroline Paul reușește să spună povestea cursiv și într-un stil care să acapareze cititorul.

Pisica pierdută a fost cadou pentru o prietenă, mare iubitoare de pisici, ceai și romane de Aghata Christie. Povestea asta aventuroasă, cu investigații în care-și face apariția chiar și un detectiv, un dispozitiv GPS, camere video pentru pisici și alte șiretlicuri, era potrivită pentru ea. Dar și pentru mine.

V-ați întrebat vreodată ce fac animalele voastre de companie atunci când nu sunteți acasă? Poate nu duc o viață dublă de agent sub acoperire ca Perry Ornitorincul din Phineas și Ferb, dar sunt unele ca motanul Tibby care ar putea să vă surprindă. Caroline s-a lăsat purtată de dorința de a ști, de a își cunoaște pisica și poate toate acțiunile ei sunt puțin țicnite, dar ce adevărată cat lady n-ar face toate astea pentru motanul ei?

Investigarea absenței lui Tibby a fost o aventură și pentru cele două autoare, Caroline și Wendy care pe parcurs ajung să învețe mai multe una despre alta, să fie și mai apropiate.

E un film animat care mi-a amintit de povestea cărții: The Secret Life of Pets (2016), dar care urmărește peripețiile unui terrier pe nume Max.

Titlu: Pisica pierdută

Autor: Caroline Paul

Ilustrații: Wendy MacNaughton

Editura: Vellant, 2015

Anul: 2013

Traducere: Alex Bălă

Număr de pagini: 167

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail