Orașe și cărți #3 Sebeș

orase-si-carti-stample-no-background-sebes

Orașe și cărți presupune transformarea cărților în suvenir, iar astfel, fiecare oraș marcat pe hartă aduce cu el o nouă carte în biblioteca voastră.

În Sebeș n-am zăbovit prea mult pentru că ne grăbeam să ajungem mai repede acasă, așa că n-am avut timp să hoinăresc prin oraș în căutarea unei librării. Mi-am pus încrederea în GPS, care m-a dus la Librăria Diana, destul de departe de centrul orașului și de zona cetății fortificate, dar în apropierea unui părculeț destul de dichisit.

Cu toate astea, știam exact cu ce vreau să plec din Sebeș, și anume, cu un autor rus. L-am găsit pe Zamiatin, cu romanul Noi în raftul editurii Polirom. Perfect, încă o carte albă în biblioteca mea, mă gândeam în timp ce plăteam. Îmi place destul de mult colecția Top10+ a celor de la Polirom, atât ca design al coperții, (mereu mă uit după ilustrații interesante), precum și genul de cărți pe care le-a adunat această colecție.

sebes-orase-si-carti

Am trecut repede data și locul pe prima pagină, așa cum v-am povestit în Orașe și cărți, ne-am mai odihnit puțin pe o bancă, iar apoi duși am fost, căci până acasă ne aștepta un drum lung.

Despre Noi de Evgheni Zamiatin vă povestesc mai multe într-o viitoare recenzie, dar cert e că autorii ruși continuă să mă surprindă. Am citit-o chiar repede pentru ritmul meu obișnuit și m-a făcut să mă-ntreb încotro se-ndreaptă lumea asta, sau dacă viitorul imaginat de Zamiatin va fi într-adevăr atât de sumbru și artificial.

Am creat pe instagram hashtagul #orasesicarti și aș fi tare bucuroasă dacă aș vedea și fotografiile voastre cu cărți de prin locuri adunate.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail