Orașe și cărți #1 Sibiu

orase-si-carti-stample-no-background-sibiu

Orașe și cărți presupune transformarea cărților în suvenir, iar astfel, fiecare oraș marcat pe hartă aduce cu el o nouă carte în biblioteca voastră.

Am fost inspirată de tata, care a adunat multe cărți în bibliotecă din călătoriile lui prin țară și nu numai. O nouă destinație, aducea cu sine o nouă carte, iar pe prima pagină obișnuia să treacă anul, precum și locul din care a cumpărat-o, luând astfel cu el o amintire palpabilă a călătoriei. Când am fost suficient de mare ca să cotrobăi printre cărți și să-i înțeleg obiceiul, mi-a fost atât de drag încât am spus că voi face și eu asta când o sa cresc mare.

Cumva, pe măsură ce am crescut, am uitat de acest obicei și am ratat astfel multe orașe, din care mi-am luat poate magneți de frigider sau alte nimicuri. Însă odată cu ideea blogului, mi-am adus aminte de acest obicei devenit proiect pentru blogul Ceainicului, pe care l-am numit Orașe și cărți.

1

Ideea e simplă, și sunt convinsă că un bookaddict nu o să rateze ocazia să își completeze biblioteca cu o carte nouă drept suvenir. Și ce mod mai bun de a păstra amintirea unui loc prin care ați trecut și vizitat, decât o carte care să păstreze intacte pe prima pagină, timpul și locul.

Astăzi vă vorbesc despre Sibiu, oraș pe care l-am văzut de multe ori și care mi-a rămas foarte drag, devenind cumva un oraș de suflet, de care mă leagă amintiri frumoase.

În august, am revenit în Sibiu cu gândul de a-mi cumpăra prima carte despre care să scriu în Orașe și cărți. Dacă aveți drum prin oraș și căutați o librărie, vă îndrum către librăria mea preferată, Librăria Habitus, pe care o găsiți în Piața Mică. Deși aveam o listă de opțiuni, pentru că mă mai așteptau și alte orașe în drum, prima carte pe care am marcat-o pe hartă a fost Eleganța ariciului de Muriel Barbery, roman pe care îl adăugasem de ceva vreme pe lista mea de dorințe și despre care o să vă vorbesc în recenzia următoare.

Am creat pe instagram hashtagul #orasesicarti și aș fi tare bucuroasă dacă aș vedea și fotografiile voastre cu cărți de prin locuri adunate.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail